Hero-in

Drogprevenciós multimédia lézer show bemutatása és művészetterápiás foglalkozás a Zuglói Önkormányzat támogatásával,  2016. április 28.-tól a Zuglói KEF-el együttműködve.  Budapest, Pétervárad u. 11.

A program másfél éve a Zuglói Önkormányzat támogatásával folyamatosan működik.

Nyilvános előadás: 2017. június 8. A Zuglói KEF konferenciáján 20:30 perckor

1144 Budapest Csertő park 12.

Következő előadásunk: 2018. november 28. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az info@fenyszinhaz.hu-n lehet.

hero -in

kef9 3

Műsorunk címe a legismertebb drog, a heroin és az angol hero=hős betűjátéka, utalva arra, hogy légy életed hőse tisztán, önmagadban, drog nélkül.

Kortünet, hogy a drog egyre fiatalabb korosztályokat ér el. A tudatmódosító szerek, olcsó szintetikus drogok elérték azt a növekedésben lévő generációt, akik számára a drogfogyasztás visszafordíthatatlan negatív pszichés és fizikai folyamatokat indít el. A mozaikcsaládokban élő gyermekek számára különösen nehéz a különböző értékrendekkel bíró családok között minden oldalon helyt állni, jó mintákat találni. Számukra, gyermekként igen nagy kihívás megtalálni a valódi értéket a szétváló családok különböző értékrendjei között, a teljesítményorientált iskolában, a barátok között és korunk médiája által sugárzott, szinte elvárt ideális világ képében.

11133842_10204102377906814_6629390013708909856_nCélunk multimédiás lézer show előadás bemutatása, ahol a fiatalok számára rávilágítunk a drogfogyasztás veszélyeire és visszafordíthatatlan folyamataira.  Célunk felhívni a fiatalok figyelmét a drog által nyújtott hamis boldogságérzetre, és irányt mutatni a pozitív kitörési lehetőségekre: a saját belső értékeik keresésére, felismerésére, az alkotás, a sport örömére, az értékteremtésre.

Eszközeink a műsor során a figyelem felkeltésére és a fontos információk élményszerű átadására az egyedi hangjátékkal kombinált multimédiás lézer fény produkció. A showtecnika legnagyobb hatású eszköze a lézer. Ezekkel a látványtechnikai és audiovizuális élményt adó eszközökkel teremtjük meg azt az atmoszférát, amivel az információval túlterhelt és megfáradt vizuális kultúrájú fiatalok figyelmét felkeltjük és a műsor során élménybe csomagolt értéket adunk át számukra.

A műsor megtekintése után a fiatalokban  kérdések és gondolatok formálódnak,  felébresztik a vágyat a kommunikációra, és igények, kérdések fogalmazódnak meg bennük. Az előadás után egy művészetterápiás foglalkozás keretén belül megválaszoljuk ezeket a kérdéseket és rögzítjük  az élményt a fiatalokban. A program célja, hogy a mondanivaló tartósan rögzüljön, ne csak átsuhanó élményként éljék meg.  Ezért a többszöri foglalkozás keretén belül készült alkotásokat később egy  kiállítás keretén belül is bemutatjuk, pozitív élménnyel megerősítve a fiatalokat.

A foglalkozáson a fiatalok egy közös rajzon megrajzolják a gondolataikat,  beszélgetnek, majd egy lézerpálcával és tükrökkel átadják egymásnak a fényt, miközben elmesélik egymásnak mi az ami őket boldoggá teszi.

Az előadás a művészetterápiás kollégákkal együtt mobilizálható és bármelyik iskolában bemutatható. Nagy örömmel visszük el a fiatalokhoz a társadalmi felelősségvállalás jegyében, ez ügyben keresse kollégánkat a 06 20 9939368-as számon, vagy érdeklődését jelezheti az info@fenyszínhaz címen is.
11154628_10204102379626857_7906791970918769316_o

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>