Őseink nyomában – az örökség

Mottó: “Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek” – Kassai Lajos

12970821_1068297909895428_6424725840047007187_o(helyszín időpont hamarosan)

Az emberben előbb-utóbb fellobban a vágy, hogy megtudja honnan érkezett. Miféle örökséggel lépett a világ színe elé, milyen örökségből kell gazdálkodnia? Ki volt az a nép, akitől egész Európa rettegett, kik voltak az ősök?  Honnan jött Attila a hun, veszedelmes hátrafelé nyilazó lovasaival, ki volt Koppány, és Vajk miként lett Istvánná? A történelmünk hozzátartozik az örökségeinkhez, hiszen őseink, eleink értékeit mi magunkban hordozzuk, belőlük táplálkozunk, az ő értékeikből merítünk erőt.

Nimródtól napjainkig bemutatjuk történelmünk viharos évezredeit, a fenyszinhazlegacytáltos kultúrától a kereszténységig. Műsorunkban megjelenik Nimród, a csodaszarvas, Magor és Hunor, a Hét Vezér, Álmos és Emese legendája, Árpád-házi királyaink a középkor és az új kor fontos eseményei. Feloldva a viharos történelmünk eseményeit a fináléban büszkén mutatjuk be korszak alakító oseinknyomabanlaserszámtalan találmányunkat a Petzval-objektívet, a golyóstolltól, a C vitamintól a helikopteren át a számítógépek világáig. Előadásunkban bemutatjuk népünk gazdag múltját, színes kulturális örökségét a multimédia eszközeivel: hangjátékkal,zenével, lézerfénnyel, interferencia fényjátékkal varázsoljuk el azokat, akik hisznek az ősök erejében, örökségünkre nyitottak, érzékenyek.

“A lelkes eljár ősei sírjához és gyújt régi fénynél új szövétneket.”
Garay

oseinknyomagan

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>