Jelenések – templomi lézerfény koncert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Következő ingyenes előadásunk:

Szent Szív Római Katolikus Templom,

2017. május 5. péntek  20 óra
3780 Edelény Antal György út 11.

 

A Jelenések című templomi lézerfény koncert és Miatyánk feldolgozásról bővebben:

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A műsort eredendően templomi környezethez készítettük, a premier előadást 2013 októberében Miskolcon mutattuk be a Szent Anna templomban, Szarvas Péter atya rendkívül barátságos közreműködésével. 2014-ben Budapesten húsvétkor a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban, Pünközsdkor Hercegszántón, Európa legmagasabb Mária szobránál, a Vodica-Máriakert kegyhelyen adtuk elő.Az előadás nagy sikerrel szerepelt az Ars Sacra fesztivál műsoraiban is.  A produkciót minél több szakrális helyszínen szeretnénk bemutatni, örömmel fogadjuk a meghívásokat!

Hisszük, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújtanak a léleknek. Jelenések című előadásunkban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzuk fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy Nagymama élettörténetén keresztül. Lézergrafikáinkat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó. Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki a Goldlaser alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse.
Különös örömmel töltött el minket, hogy az első előadásokról szóló visszajelzések alapján a gyermekektől a nagyszülőkig pozitív megerősítést kaptunk: a vélemények egyöntetűek voltak, ezt az előadást mindenkinek látnia kell. Részlet:

 

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával.A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították. Bízunk benne, hogy a nézőinket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítjük.
Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:
„Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt. Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”
A műsor időtartama: 60 perc

 

jelenesek01

 

Az előadás eddigi helyszínei:

2013 október 19. 19:30 Miskolc Szent Anna templom Szarvas Péter atya bevezetőjével

2013. december 11. 19 óra. Budapest, Blaha L. tér 2. Művelődési Szint (MÜSZI)

2014. április 21. Húsvét Hétfő, 19 óra 30 perc : Jelenések St.Martinnal Nagy Károly atya bevezetőjével

2014.június 7. 20:30 Hercegszántó, Vodica Máriakert Kegyhely (Európa legmagasabb Mária szobránál)

2014. szeptember 25-n az Ars Sacra Fesztivál szervezésével különleges templomi lézerfény show látogatható ingyenesen a Fényszínház előadásában: a Jelenések
Budapest Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia 1156 Budapest XV. kerület Pattogós u. 1. Repcsik Gyula atya bevezetőjével

2014. szeptember 27-n az Ars Sacra Fesztivál szervezésével : Jelenések  Városmajori Jézus Szíve plébánia: 1122 Budapest, Csaba utca 5. Az előadás kezdési időpontja: 19 óra 30 perc Lambert Zoltán atya bevezetésével.

2014. december 6: 19 óra  Jelenések  Vásáry Andréval
Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplom, Budapest, XVI. kerület Thököly út 58. Nagy Károly atya bevezetőjével

2014. december 2: 19 óra  30 perc Jelenések St.Martinnal
Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplom, Budapest, XVI. kerület Thököly út 58. Nagy Károly atya bevezetőjével

2015. május 24. Egervár 20 óra Jelenések
Alexandriai Szent Katalin templom, 8913 Egervár Széchenyi F. u. 1.
Kiss Gábor atya bevezetőjével és orgonajátékával

2015. április 11. Esztergom 19:30 perc Jelenések
Szent Anna Kerek Templom Esztergom Rudnay tér 9.
Pokriva László atya bevezetőjével, az előadás előtt agapé és hálaadó mise

2015. június 27. XI. Egyházmegyei Találkozó  Nagyoroszi
21 óra Jelenések Cserey András atya bevezetőjével

2015. November 6.  Katolikus Ifjusági Napok
Baja Szent Péter és Szent Pál templom,
19 óra  Jelenések
Cím: Baja, Tóth Kálmán tér

2016. november 27.
Ónodi Református Egyházközség Temploma
3551 Ónod, Vár u 2. 16 óra

2016 december 18. Monok (Kossuth Lajos szülőfaluja)
Monoki Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Templom
3905 Monok, Széchenyi u. 91.