A Fényszínház Cegléden

Eddig csöndesen néztük a mocsokáradatot a netről, ami a ceglédi augusztus 20-ai műsort illeti. Legyen hangja azért a másik félnek is, elmondjuk a mi nézőpontunkból, hogy szerintünk mi történt.
A műsor szervezése során 3 emberrel egyeztettünk a megrendelő részéről, írásban rögzítve a műszaki feltételeket. Tapasztaljuk, minél többen vannak egy feladatra beosztva a rendezvényszervezésben, annál több fontos információ veszik el. Mert nincs gazdája a feladatnak. A bejárás során szóba került, hogy a nézőtérre tehetnek-e bármiféle nagyobb objektumot, mire jeleztük, hogy ha mögötte is lesz közönség, ők ki fognak maradni a látványból. Lett objektum, lámpaállvány, vezérlés, minden, amit már nem lehet elbontani kezdés előtt. Alternatív helyszínt és időpontot is megjelöltünk a műsor kivitelezésére, rossz idő esetére. A helyszínen a közönség elégedetlenségét is sikerült felspanolni olyan szituációk teremtésével, hogy az aznapi egyik színházi műsort fizetőssé tették (az előző napokban egy közeli településen ingyenesen volt ugyanaz a produkció megtekinthető volt), és több műsor kezdési időpontját úgy szervezték, hogy ne lehessen átérni egyik helyről a másikra. A nap végén pedig a mi produkciónk volt, és a  szeles, esős idő is megérkezett műsorkezdésre. A tér dugig volt, és senki nem vállalta, ezek után az embereket hazaküldi. Elkezdtük a műsort… a szél meg a szemerkélő eső mindent intézett. A megrendelővel a sajnálatos helyzetet egyeztettük, mindenki megelégedésével rendeztük,  az alternatív időpont és helyszín lehetőségéről lemondtak.

Az aznapi másik műsorunk hasonlatos volt ehhez, de Cegléd arculatával, logójával.
Cegléden nem értették, hogy a fináléban – a nem olyan vidám magyar történelem évszázadai után a fináléban emelve a hangulatot, büszkeségeinket a magyar találmányokat mutatjuk be.  Ezért volt a TALÁLMÁNYAINK felirat után C vitamin, távvezeték (a villamos áram szállítása), rubik kocka, helikopter, televizió, stb. Mert ezeket mind magyar feltalálók voltak. Szerencsére aznap azért Balatonberényben tetszett a műsor az embereknek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük